Стратегії інноваційного розвитку готельно-ресторанних підприємств України - Нещадим, Людмила; Праїтно, Гунаван (Sustainable Socio-Economic Development Journal, 2023)
Мета. Метою дослідження є пошук та впровадження інноваційних стратегій розвитку готельно-ресторанних підприємств України. Дизайн / методи / підходи. Використано такі методи дослідження, як аналіз, синтез і порівняння. Результати. У сучасних умовах готельне та ресторанне господарство є невід'ємною частиною індустрії гостинності. Це на сьогодні цілий комплекс, що визначає загальні перспективи розвитку всіє галузі. Для ефективного та успішного вирішення комплексу завдань щодо підвищення конкурентоспроможності на ринку, необхідно впроваджувати на практику інноваційні стратегії в готельно-ресторанного господарстві. Аналіз тенденцій розвитку індустрії гостинності показує, що підприємства, які впроваджують інноваційні методи та стратегії в свою діяльність, отримують дедалі більше зростання. Враховуючи значний вплив інноваційно-еконо мічного зростання й перспективного розвитку підприємств індустрії гостинності в сучасних умовах доцільно визначити інноваційні стратегії як такі, які пропонують потенційні можливості збільшення економічної ефективності. Оригінальність / цінність / наукова новизна. Досліджуючи впровадження інноваційних стратегій готельно-ресторанної індустрії України, варто відзначити високий рівень конкуренції в індустрії гостинності. Це стимулює пошук нових способів і елементів ефективного функціонування. Одним із головних напрямків у цій сфері є розробка та застосування різноманітних інновацій, які можуть стати потужним поштовхом для розвитку індустрії гостинності. У процесі впровадження інновацій на підприємствах відбуваються зміни, які зачіпають практично всі сторони їх діяльності. Практичне значення. Доведено доцільність впровадження інноваційних стратегій у готельно-ресторанному господарстві України; практичне значення – посилення застосування інноваційних стратегій на практиці. Подальші дослідження. Обґрунтування шляхів застосування інноваційних стратегій у готельно-ресторанному господарстві України є подальшими дослідженнями автора.